8 oktober 2006

ijs

Op een dag als die vandaag moet je de wijde wereld in. Het zonnetje lokte ook mij met succes uit mijn pijp. Met de twee oudste van mijn kinderen uit mijn wettelijk huwelijk fietste ik naar Averbode. Dit is the place to be voor lekkere ijsjes, 'krijm' in ons Loois dialect. De mensen komen van ver om hier in de nabijheid van de abdij aan dit smeltend lekkers te likken. Net hondjes. Mooi om te zien.

Bovendien zijn de ijsjes niet alleen lekker, ze zijn ook erg goedkoop. 0,50 euro per bol. En neem van me aan dat dit weinig is want het zijn geen Kate Moss-bolletjes die ze hier in je horentje prammen. Neen, noem het gerust.... ik zal maar geen namen noemen want in deze verwarrende tijden is er geen zekerheid meer of je een dame in kwestie daar nu mee pleziert of dat je als seksistische bonobo wordt uitgescholden. Welke man weet nog hoe het hoort?

Soit, als je ooit in de buurt komt van Averbode, moet je er zeker eens stoppen. Nog 2 interessante weetjes:

1. (Met de rug naar de abdij) al de ijskarren aan de linkerkant van de dreef staan op het grondgebied van Tessenderlo, die aan de rechterkant in Averbode. Smaakverschil is er niet, want het zijn dezelfde firma's die er staan.
2. Er wordt geen ijs in plastic bakjes geschept. Alles moet in een eetbaar horentje. En zie, geen of nauwelijks afval. Simpel maar adequaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.