22 oktober 2006

het juiste gebruik van tamme kastanjes


tamme kastanjes, een wondermiddel tegen frigiditeit

Oktober is ten huize van muggenbeet dé maand voor het rapen van okkernoten en kastanjes. Dit doet me denken aan een (voor mij) grappige anekdote.

Bij een wandeling door onze tuin had ik een kameraad verteld dat tamme kastanjes de vrouwtjes wild kunnen maken. Wat later sprak hij me fel ontgoocheld aan: "awel maat, ik dacht dat die van ons wild werd van uw kastanjes?" Bij mij lukt het toch altijd" zei ik hem. "Wel, bij mij niet! Ik heb ze wekenlang kastanjes laten eten en ze is nog altijd even mak als tevoren".

Het homeopathisch misverstand was meteen opgehelderd. Het is natuurlijk niet door het eten van kastanjes dat ze buitensporig wild worden. Je moet die scherpe bolsters ongemerkt in hun broekje steken, daarvan worden ze wild! Wat later zag ik mijn maat terug mét twee blauwe ogen maar laaiend enthousiast: "het werkt, het werkt! Bedankt hé muggenbeet!"

Als ik mensen kan gelukkig maken dan doe ik het.

2 opmerkingen:

  1. wij houden het bij het eten van de okkernoten en de kastanjes zelf, ze bevatten veel vitamine E... krijg je geen "blauwe" maar "glinsterende" oogjes van...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het moet daar verschrikkelijk saai zijn daar diep in Limburg. Het wordt tijd dat Enzo jou eens wat harder aanpakt.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.