Muggenbeet

WELKOM OP MUGGENBEET

Muggenbeet is de blog van Looienaar Ludo Rutten (°Geel). 

Ik startte ermee in november 2004 en was daarmee eén van de pioniers van de Vlaamse bloggers. Muggenbeet laste op 18 juli 2022 een pauze in en op 2 januari 2024 werd de blog terug opgestart. Op 9 januari 2024 werd een nieuwe lay-out uitgerold, sober maar modern. Bloggen doe ik zelf met een laptop - een smartphone heb ik bewust nog niet - maar Muggenbeet is geoptimaliseerd voor smartphones.

Gehuwd met dorpsgenote Kristien Testelmans (°Koersel). Er lopen hier 4 nakomelingen rond: Loes, Jo, Sara en Heleen. Professioneel was ik achtereenvolgens: gewetensbezwaarde in een jeugdhuis, vrijgestelde van stempelcontrole bij BELT vzw, bouwvakker bij het bedrijf van mijn vader, huisman met engagement in de Freinetschool van Beringen, terug even bouwvakker (kraanbestuurder - metserdiener), en uiteindelijk meer dan 15 jaar leerlingenbegeleider in Mol ... maar sinds 1 februari 2023 ben ik op pensioen.

Ik ben een Latijn-Griek met een diploma van maatschappelijk werker (HIK) en de lerarenopleiding. Het meeste heb ik geleerd bij de jeugdbeweging en Beter Leefmilieu Tessenderlo vzw.  Ik was van 1989 tot 1994 het eerste groene gemeenteraadslid in Tessenderlo (AGALEV). 

Ik heb nog altijd veel sympathie voor het milieuactivisme (inclusief dierenrechten) maar ben de laatste jaren wat teruggeplooid richting natuurbeleving. Ik blik met fierheid terug naar mijn/onze verwezenlijkingen: geen kankerovern in Tessenderlo, sluiting fosfaatafdeling Tessenderlo Chemie/minder watervervuiling, verkeersvrij Gerhagen, neen aan de Smeerpijp, ... . Ik ben ook van in den beginne Mede-eiser in de Klimaatzaak.

Op de gehele inhoud van de blog geldt een copyright

Zoek je een bepaald artikel of onderwerp? Geef een trefwoord in het zoekbalkje linksboven. Je krijgt dan alle artikels te zien waarin je trefwoord voorkomt.

Op Muggenbeet staat geen (irritante) reclame, duiken er geen pop-ups op en worden er door mij geen persoonlijke data bijgehouden. Blogger, waarop mijn blog draait, houdt wel wat statistieken bij. Blogger behoort tot de Google-familie. Google doet iets met coockies -bij een eerste bezoek aan de blog melden ze dit- maar dit gebeurt buiten mijn wil. Ik verdien niks met Muggenbeet maar dat had je al begrepen.

Op dit moment ben ik niet meer actief op instagram, facebook en X (Twitter). 

Onze ecologische siertuin kan bezocht worden. Wij wonen in Tessenderlo, niet ver van Toegangspoort Gerhagen (Averbode Bos & Heide). Af en toe wordt de tuin opengesteld in het kader van het ecotuinenweekend van VELT vzw. In 2024 (1 en 2 juni) doen we opnieuw mee. Je bent welkom. 

Interactie wordt erg gewaardeerd. Dit maakt bloggen pas echt plezant. Onze veldkapel gezien van de waterleliepoel


Met vriendelijke groeten en veel leesplezier.

Ludo Rutten3 opmerkingen:

 1. Beste Ludo, ik ben geboeid door jou zienswijze over ons historisch patrimonium /natuur en omgeving.
  Ik had een specifieke vraag over de in Mol gewoonde Jacob Smits, de etser.
  Hoe kan ik je even persoonlijk daarover spreken?

  jo
  jozef.ampe@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind jouw veldkapel echt prachtig!
  Ik ben zelf ook een classica van opleiding, met een passie voor natuur en ecologisch tuinieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dank je wel Karolien, moest je ook een blog hebben, laat het zeker weten.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.