14 januari 2024

Ze is er nog

 

Wat een mooie rugtekening hebben die kepen!

Het keep-vrouwtje is er ook vandaag. Een mannetje hebben we nog niet gezien. De keep trekt op met een grote groep vinken. Gezelschap genoeg dus.Vaak, bij wat strengere winters, zien we bij het opduiken van kepen ook wat sijzen. Dat is nu (nog) niet het geval. Net als bij de kepen hebben de mannetjes bij de sijzen ook een zwart bovenhoofd. Dat maakt het determineren wel wat gemakkelijker.


2 opmerkingen:

  1. Hoi muggenbeet, wat leuk een keep in de tuin. Ik heb ze ook wel eens gezien, maar heel zelden. Wat betreft jouw verhaal over het volgen van blogs heb je gelijk. Er zijn er al heel wat gestopt. Het is ook veel werk om elke week te schrijven. Als je veel volgers wil moet dat via een ander kanaal, Instagram of zoiets. Maar of die dan een comment geven? Zelf heb ik geen moeite om in het luchtledige te bloggen. Ik vind het leuk om te schrijven en de foto’s erbij te maken. De tuin is een bron van gekkigheid, dat verveelt nooit. Hou de moed erin. Groetjes Hetty

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel Hetty. Ik ben er een jaartje tussenuit geweest en het lijkt wel of bijna alles opgeslorpt is door facebook en Co. De draad terug oppikken is een raar gevoel.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.