11 januari 2024

50 jaar VELT

 


Ook dit jaar doen we mee met het ecotuinenweekend van VELT vzw. Zoals gebruikelijk vindt dit evenement plaats tijdens het eerste weekend van juni, dat is deze keer 1 en 2 juni. Sla me dood, maar ik weet niet meer de hoeveelste keer het is dat we gasten ontvangen in onze tuin. We zouden het kunnen opzoeken, maar wat maakt het uit. Belangrijkste is dat het telkens plezant was en dat we al heel veel fijne mensen ontmoet hebben. Dat gaat binnen enkele maanden niet anders zijn.

Wat dit jaar wél bijzonder maakt, is dat de organiserende vereniging, VELT vzw, 50 jaar bestaat. Een gouden jubileum dus. Daar heb ik respect voor: een halve eeuw actief blijven, grotendeels gedragen door vrijwilligers. Knap! Ecologisch leven zit in de lift, dat geldt zeker ook voor ecologisch tuinieren.

Het doet deugd om vast te stellen dat heel wat jongeren afzakken naar de open tuinen. Er is tegelijk zeker ook een stroming in de samenleving die verruwing en verrechtsing predikt, die neerkijkt op al wat groen of ecologisch is, maar ze kunnen de pot op. Onze toffe groep groeit en tesamen maken we de wereld mooier, dat kan van die anderen niet gezegd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.