17 januari 2024

Keep mannetje

 


Dan toch. De nieuwe sneeuwval over Limburg heeft ook een mannetje keep met zich meegebracht. De 2 vrouwtjes hebben dus gezelschap gekregen. De vaardigheid om van de voedersilo te eten, heeft hij precies nog niet. In tegenstelling tot de 'slimmere' vrouwtjes, blijft hij zijn eten zoeken op de grond. 

De 2 vrouwtjes samen aan de voedersilo.2 opmerkingen:

  1. Tja, menig man die niet tot de "nieuwe man" generatie behoren zouden jaloers zijn op het mannetje keep. De vrouwtjes doen het harde werk, hij moet enkel van de grond pikken zonder moeite te doen. Da's zoals vroeger: "Vrouw, breng mijn sloffen, de gazet en een kom soep!" :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij zal het wel leren als hij een tijdje blijft, vogels kopiëren van mekaar. De huismussen kenden in het begin de gebruiksaanwijzing van de voedersilo ook niet maar intussen wel.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.