15 januari 2024

vogels in de sneeuw

 


Regelmatig arriveert hier een fikse sneeuwvlaag. Lang duren ze niet maar het levert wel mooie beelden op, in het bijzonder in de struiken rondom de voederplek. Eén vogeltje valt op door zijn pienterheid: het roodborstje. Het is de enige vogel die zich schuilhoudt onder een hoop wortels. Zoals je allicht weet, is het roodborstje ook zo slim om bij graafwerken in de buurt te blijven van de opgespitte aarde. Daar zijn de wormen te vinden! En van de bijhorende tuinier heb je niks te vrezen. Het roodborstje snapt dat allemaal. Onder de voedersilo huppelen en speuren een heleboel gewone vinken. De mannetjes met hun roodroze borst brengen wat twijfels bij de huisgenoten wanneer ze de vogels op naam willen brengen. Ook present: de meesjes. Enkele kleine pimpelmeesjes en een handvol koolmezen. Op de foto zie je één van de koolmezen of the great tits zoals de Engelsen hen noemen. 

"Klak af!" of "chapeau!" voor alle dieren in het wild die dit koude/natte weer keer op keer trotseren!

Het schuilende roodborstje.

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. De veel voorkomende vogels worden wat onderschat en ondergewaardeerd, koolmezen zijn inderdaad best schattig. :)

   Verwijderen
 2. Mooie foto's! Hier is het ook een drukte van gewelste. Gisteren moest ik zelfs halverwege de middag gaan bijvullen! Hier gaan echt kilo's en kilo's vogelzaad (pinda's en zonnebloempitten) de deur uit elke winter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit jaar hebben we 2 zakken van 16 kg aangekocht. De tweede zak is nu voor een derde al leeg. Vorig jaar in totaal 40 kg gevoederd. Is de kostprijs dubbel en dik waard, zo'n gezellige meute vogels rond de deur.

   Verwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.