26 januari 2024

En nu groeien maar!

De mammoetboom of reuzensequoia is aangeplant. Hij heeft een plek gekregen, midden in de tuin, waar hij heel hoog en dik kan worden. De afmetingen van in Amerika zal mijn treurvorm nooit halen, daar staan er van rond de 80 meter hoog met een stamomtrek van 24 meter!!! Weetje: de reuzensequoia is niet dé recordhouder, die eer komt toe aan de Sequoia sempervirens of de 'Redwood'. De hoogste gekende Amerikaanse Sequoia is 115.5 meter hoog.

De Sequoiadendron met in de buurt een toverhazelaar.

Bij het 'verzilveren' van de gekregen ecocheque heb ik lang zitten tobben welke boom mee naar huis zou gaan. 3 bomen van de kwekerij waren in the running. De 'Barbaris Requiem' (die het geworden is), oftewel een Zelkova serrata 'Sartori' die een rode herfstkleur heeft, ofwel een honingboom, de Saphora japonicum die herdoopt werd tot Styphnolobium japonicum.


2 opmerkingen:

  1. Het is nu niet meteen iets dat ik hier in de tuin zou planten 🤣
    Ik ben echter wel benieuwd hoe hij er binnen een jaar of 10 gaat uitzien (grootte). Heb je enig idee hoe groot die kunnen worden in onze contreien?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. https://www.provinciaalnatuurcentrum.be/files/Sequoia_LR.pdf - beter kan ik het niet zeggen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.