12 januari 2024

Nieuwe favicon

 

Over onbenulligheden gesproken.....

Mensen met oog voor details hebben het héél misschien al opgemerkt: Muggenbeet (de blog) heeft sinds vandaag een nieuwe favicon. De favicon, dat is dat kleine symbooltje dat op je tabblad staat voor de naam van de website/blog. Zo heeft Telenet dat lachend gezichtje (is dit nog wel gepast?), Facebook de witte f in een blauwe cirkel en Standaard Boekhandel de oranje uil. Wordpress-bloggers zonder eigen favicon, hebben standaard de witte W in een blauw vak en Blogger-gebruikers de witte B in een oranje vierkant.

Het vroegere blauwe mannetje, gebaseerd op een foto van mij genomen in de oranjerie van de plantentuin van Meise, heeft plaatsgemaakt voor een M in een grasgroen vierkant. Een eigen favicon in Blogger moet vierkant zijn en mag maximum 100 kb groot zijn. Bij 'instellingen' kan je je eigen favicon uploaden (Basis: onderaan). Moeilijk is het niet en .... belangrijk ... waarschijnlijk ook niet. Maar wat moet een jong gepensioneerde anders doen?Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.