1 februari 2005

zwarte koffie.

Na een politiek debat geraken Gerolf Annemans en Vera Dua in een hevige discussie verwikkeld. "Denkt ge nu echt dat alleen Groen!-politici groene vingers hebben? Ook wij van Vlaams belang hebben feeling met de natuur. " De discussie escaleert en er wordt op vraag van Gerolf een wedstrijd georganiseerd. Ze rijden naar de eerste de beste boerderij en wie het eerst een koe kan melken, die wint. Hij of zij heeft dan de "meest groene vingers".

Onder het toeziend oog van TV-bioloog Dirk Draulans beginnen Vera en Gerolf aan de karwei. Vera doet haar best maar het wil niet zo goed lukken. Nochtans is het voor haar een erezaak. Gerolf blijkt duidelijk melkervaring te hebben en gaat tekeer zoals alleen iemand van Vlaams Belang dat kan. Slechts 2 minuten laten roept Gerolf luidkeels "IK HEB GEWONNEN"! Met een enorme grijns claimt hij de overwinning en kleineert hij 'landbouwingenieur' Vera Dua. "Zie je wel, sukkel, dat die van Vlaams Belang ook groen zijn".

Tot grote verbijstering van groene Gerolf begint Dirk Draulans te lachen. "Jij was misschien wel het eerste klaar, maar Vera kent tenminste het verschil tussen een koe en een stier!"

Vanaf die dag is Gerolf niet meer op een boerderij geweest. Naar 't schijnt, doet hij sindsdien zelfs nooit meer melk in zijn koffie. Altijd zwart.