27 februari 2005

tuttefrutten.

Tuttefrutten is het Loois dialect voor kauwgommen en ook de naam van het quizploegske waarmee we gisteren in buurthuis De Kriekel in Schoot aantraden. We hebben ons goed geweerd en eindigde op de 7 ste stek met 45 deelnemers. Na de pauze, die de organiserende vereniging de kans geeft om met de tombola rond te gaan, hebben we een sterke tweede helft gespeeld met een 20 op 20 voor de puzzelronde en een 36 op 40 voor de superronde.

Toch, zoals bij iedere quiz, een paar steken laten vallen zoals de filmmuziek van de 'the officer and the gentleman' en 'dirty dancing' niet herkennen, het aantal paar menselijke ribben niet weten, 'Schwarzkopf' van Desert Storm niet meer kennen, Freire verward met Heras, ... . Ja, als ze 't zeggen, weet ge 't weer. Ook de VTM-leefwereld leek me niet goed te bevallen maar dat is niet de eerste keer dat ik dat vaststel.

Maar in ieder geval niet slecht voor een eenmalig ploegske. De gewonnen prijs: badmintonrackets met twee onbruikbare pluimpjes van het merk Hoegaarden. En de winnaars kozen voor de onvermijdelijke fruitmand.