20 februari 2005

wereldwonders.

Ik heb er zelf geen enkele verdienste aan maar Muggenbeet is momenteel 'weblog van de maand' in het gespecialiseerd tijdschrift 'Netwerk'. Dit levert een aantal extra bezoekers op en ook een gratis exemplaar van het tijdschrift.

Wanneer ik het met zorg uitgegeven tijdschrift Netwerk doorblader valt het me op dat ik niet echt mee ben met de tijd. De technische evolutie (hardware en software) gaat zo snel dat ik niet meer kan bijbenen. Ik leg me hier ook gewillig bij neer: ik ben wat je kan noemen een atypische computergebruiker. Ik ben content met wat ik heb en ken: tekstverwerking, muziek converteren, fotobewerking en het internetgebeuren heb ik goed onder de knie maar vraag me niks van programmeren, excell of acces. Alleen wat ik in mijn dagelijks leven als nuttig beschouw heb ik al doende geleerd. Voor de rest pas ik. Mijn geldbeugeltje zou het trouwens ook niet kunnen verdragen.

Tijdens mijn interim vroegen de leerlingen mij wel eens waarom ik geen informatica geleerd heb. Als ik hen dan vertelde dat er in mijn studentenperiode helemaal geen computers bestonden en dat de elektronische typmachines op dat moment de machinale aan het verdringen waren, keken ze raar op. Het was de tijd dat alleen universiteiten en hogescholen een 'machien met ponskaarten' hadden. De tijd van een pc of laptop voor iedere leerling was toen nog heel ver weg. Het zou verdorie wel handig geweest zijn moest het wel bestaan hebben. Mijn eindwerk is nog volledig getypt op een Brother en gecorrigeerd met Tipexblaadjes. En als ik een grote vette titel wou dan kon ik wrijven over een velletje met plakletters. In mijn humaniora heb ik zelfs nog stencils gedraaid voor ons leerlingenblad. De kopiemachines waren ze toen aan het uitvinden. Uit DIE tijd dateer ik dus.

Achteraf heb ik de schade wat ingehaald met een aankoop van een eigen PC. De winkelbediende verzekerde mij dat het een prima aankoop was 'waarmee ik mijn hele leven zou toekomen'. 'Die harde schijf krijg je nooit vol'! Dat leek toen ook zo, maar de harddisk was amper 40 Mb groot. Toch onvoorstelbaar dat er nu al sticks zijn met 1 gigabyte geheugen! Of neem nu die moderne mp3-spelers... in mijn studententijd met de vinylplaten zou men je gek verklaren als je zoiets zou voorspellen.

Momenteel werk ik met redelijk bijdetijdse apparatuur. Je moet ook wel wat volgen want Microsoft et Co zijn natuurlijk ook wel zo slim om de markt draaiende te houden door steeds veeleisender softwareprogramma's te schrijven. Maar ik beleef er enorm veel plezier aan. Toch besef ik maar al te goed dat zo'n pc met adslverbinding en internet evenals die GSM's en GPS'en eigenlijk wereldwondertjes zijn. Ik duw seffens op 'publish' en de hele wereld kan deze bijdrage op het internet vinden en lezen.

Voor 'vrede' en 'voldoende eten en water voor iedereen' heb ik jammer genoeg nog geen knop. Dat zou pas een echt wereldwonder zijn! Toch raar: zo'n knop voor kernraketten te lanceren en de wereld te vernietigen, die knop bestaat wel?!?!

3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd! Enne...je hebt er wel verdienste aan, want je hebt gewoon een leuke blog. A propos, ga je de comments nu laten aanstaan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag kameraden,

    ja ik ga de comments aanlaten. Ik had ze weggelaten omdat er de eerste maanden zo goed als geen reacties kwamen. Wat netwerk betreft: de weblog van de maand is geen verdienste maar een redelijk willekeurige keuze van een medewerker die vooral op zoek is naar 'de mens achter de blog'. Dit neemt niet weg dat ik wel mijn best doe om iets zinnigs en vooral iets plezants te maken.En... bedankt om een comment achter te laten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hee, ook een dikke proficiat, vind jou blog altijd prettig om te lezen én creatief. Tof, dat je comments aanstaan en heb je blog gemist want mijn internetverbinding was even tireliet, morgen zou het terug moeten marcheren. I.v.m. die wereldwondertjes, dat klopt, al zijn gsm's soms een pest. En voor iets negatiefs zullen ze altijd wel een knop hebben...ach ja...

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.