25 februari 2005

tracheotomie

Terwijl het opperwezen zich voor de zoveelste keren bij Sint Pieter verontschuldigt omdat hij voor niks de hemelpoorten wagenwijd had laten openzetten voor zijn plaatsvervanger op aarde, vernam ik op het nieuws dat een Romeinse kliniek een tracheotomie bij de paus had uitgevoerd. Een mogelijk gevolg van dergelijke mini-operatie is 'het niet kunnen spreken'. Al maakt dat voor Johannes Paulus den tweede niet veel meer uit. Als hij aan de wereld iets wil verkondigen dan laat hij enkele wereldvreemden -priesters en filosofen lenen zich daar erg goed voor- wel een boek schrijven waarvan ik hoop dat ze via een snelprocedure bij De Slegte ogenblikkelijk in de papiercontainer terechtkomen.

Het valt me op dat dit gebeuren net als alle andere ziekteverschijnselen bij de paus zoveel plaats verovert in de nieuwsberichtgeving. Precies alsof de journalisten zitten te snakken naar zijn overlijden. Er zijn in de wereld honderdduizenden die griep hebben, schijnbaar genezen zijn en dan plots hervallen. Waarom halen zijn het nieuws niet? Is het omdat zij de nederigheid bezitten om niet te beweren dat zij Gods intrument zijn tegen de verloedering van de samenleving? Is het omdat zij gewoon gekleed zijn? Of moet iemand Pools en Latijn kennen om belangrijk genoeg te zijn? Dat er jaarlijks tientallen diersoorten (species) uitsterven, DAT is nieuws. De paus, ach, die zal wel vervangen worden door x of y de zoveelste.

Ik ben dat vergrootglas op het Vaticaan zo beu als kouwe pap. Nog beuer dan de carnavalstoet in Aalst. Daarom dat ik de nieuwste aflevering van Naaikie gisterenavond wel kon smaken. Ze zag er slecht uit gisteren. Ze had dan ook al 'veel gevoelens'. Ook de wasknijper zat nog op haar neus waardoor ze met een erg enerverende stem haar diepe inzichten en authentieke gevoelens ten berde bracht.

Maar het hoogtepunt van de aflevering was dat de door testeron gedreven jonge kalveren gisteren te weten kwamen dat Niki biseksueel was. Hun met verstomming geslagen tronies waren dan ook de moeite om te bezien. Maar gek genoeg, voor geen enkele gast maakte dat een verschil. Ze bleven Niki wel zien zitten. Of wat ook kan zijn : de enkele dagen celibaat in hun men-only-villa heeft ze zo hitsig gemaakt dat ze zelfs een varken zouden bespringen. Met Niki uit Scherpenheuvel valt toch niet samen te leven, in de betekenis dan van langer dan twee dagen. Zien die gasten dat dan niet?

De lesbiënne -ze vindt het een lelijk woord verklaarde ze achteraf- die naar huis gestuurd werd was slimmer. Niki was haar type niet en ze bedankte trezebeeske dan ook dat ze uitverkorene was om haar koffers te pakken maar... ze was ondertussen spontaan verliefd geworden op een andere deelneemster. DAT afscheid viel haar wel zwaar. De traantjes en de kus, waar volgens Sabrina veel liefde in zat, ik heb ze allemaal gezien en 'meebeleefd'. Ook de ontgoocheling van Niki die bij een ochtendbezoek aan de lesbiënnes ontdekte dat de meiden waaruit ZIJ kon kiezen ongegeneerd reeds de lakens met elkaar deelden heb ik niet gemist. Tja, voor ongerepte exemplaren moet je elders zijn Niki!

De paus heeft al dit moois met grote zekerheid gemist. In het ziekenhuis in Rome kan men VT4 wellicht niet ontvangen. Daar draaien ze op vaticaans voorschrift een eucharistieviering op video. En dat is jammer. Met "Niki" zou er een hele nieuwe wereld voor de paus opengaan. Een te late openbaring zou zich voltrekken. Al deze jeugdige zondigheid zou de paus uit Polen wel even naar adem doen snakken maar met een splinternieuwe tracheotomie kan DAT geen probleem zijn. Gun hem dat tenminste nog! Laat VT4 op hem los! Liefst NU, nu het nog kan.

Wie weet, noteren de palliatieve artsen dankzij Niki onverwacht volgende laatste woorden: 'al mijn boeken waren maar om te lachen... doet allen wat u goed lijkt'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.