6 februari 2005

Vlaanderen rouwt.

Het droevige bericht heeft me bereikt dat Samson zeer binnenkort - wellicht de week die komt -verlost wordt van de speelse hand van Danny Verbiest. De langharige blaffende moneymaker van Studio 100 neemt inderdaad effectief afscheid van Danny (ja, laat maar een traantje, dat kan goed doen!). Het moest er eens van komen en het afscheid was ook helemaal niet onverwacht. Danny verkocht immers eerder al zijn belang van 33,3 procent aan de medeoprichters Hans Bourlon en "Gertje" Verhulst.

De grote vraag die Vlaanderen op dit moment moet bezighouden - ons cultureel erfgoed moet met eerbied worden bejegend- is wie de pluizige hond nu rectaal zal besturen en een stem zal geven. Die rooie van K3? Kwestie van wat meer bij haar lief te kunnen zijn?

Wie het ook mogen worden, hopelijk is Studio 100 zo slim iemand te nemen wiens oren NIET verstopt zitten met hondenbrokken. Smaakvolle kijkers herinneren zich ongetwijfeld dat Samson redelijk doof was waardoor er "geniale" woordspelingen konden worden gemaakt. En laat ons hopen dat ze eindelijk ook eens die deurbel herstellen want hoe lang 'doet die het al niet'?

Waarnemers van het Vaticaan sluiten niet uit dat Verbiest zijn beroepservaring zal aanwenden om de paus tijdens zijn laatste aardse optredens aan de praat te houden. Maar dit bericht is zeer voorbarig.


"dag Danny!"