21 februari 2005

stoute Schnappi.



Je kent het verhaal wellicht al: de figuur Ray Van Mechelen uit Matroesjka's, gespeeld door Peter Van den Begin, zou volledig geënt zijn op de figuur Francis Van Mechelen. Dat beweert Francis althans zelf. Volgens de regisseur van Matroesjka's is die bewering dan weer goed voor een episode van het hilarische 'in de gloria'. De mini-rel leidde zelfs tot een item in 'Recht van Antwoord'.

Francis is zijn lief ook in Litouwen gaan halen. Daar kijken ze zo nauw niet en dat kwam Francis wellicht goed uit. Dat lief -en ondertussen zijn vrouw- is ook een danseres. Ze zwiert niet halfnaakt aan een paal maar ze danst in Dynamite, het groepke van Cisko kid, het alterego van Francis Van Mechelen. Tot daar de overeenkomsten. Of daarmee gesteld kan worden dat Peter Van den Begin in feite Francis Van Mechelen 'speelt', is weinig waarschijnlijk. Want wat blijkt?

Francis -cisko kid- is de frontman van Dynamite. Deze 'ambiance-groep' pijnigt deze dagen onze oren met 'Schnappi de kleine krokodil' nadat ze eerder al met 'al wie da niet springt is homofiel' en 'de pizzahut' miljoenen mentaal zwakkeren op de dansvloer trokken. En zeg nu zelf: heb jij Peter Van den Begin al 'Schnappi' of 'Pizzahut' horen kwelen in Matroesjka's? Heb jij al één van die Litouwse sukkelaarsters rammel zien krijgen van een groene krokodil? Worden er volgens jou door die vrouwenhandelaars debiele pizza-dansjes uitgevoerd in Matroesjka's?

Ik heb dus zo het vermoeden dat Cisko kid gewoon de truckskes kent om media-aandacht te trekken. En als er dan toch een 'erg treffende vergelijking' is tussen Dynamite en Matroesjka's dan misschien deze: de ellende die de Litouwse danseressen meemaken is een prima visualisering van de mentale ellende die ik moet doormaken als een lullige discjockey alweer Schnappi of pizzahut door mijn oren spiest. Misschien is Francis zelfs wel de échte sadist?

1 opmerking:

  1. Francis is zeker al geen sadist dus ik zou niet weten waarom jij durft te denken dat Francis een sadist is vind ik heel laf van u. En beledig Dynamite zo niet want dat doe je in dit artikel wel. En daar ga jij toch wel een klein beetje over de schreef en je mag al blij zijn dat ik dit niet eerder heb gelezen!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.