30 april 2005

Sterk levende vraag.

Al verscheidene dagen loop ik met één en dezelfde 'levensvraag' in mijn hoofd rond. Ik ben er niet erg fier op, vind ze zelfs een beetje asociaal maar nuchter bekeken wordt deze vraag dagelijks door voorbeelden en belevenissen gesterkt.

Deze nacht heb ik een aantal recente voorvallen nog eens op een rijtje gezet. Betweterigheid, doorzichtige intimiderende gesprekken, domme luidkwakende ganzen, vermomde 'staatsgrepen', misbruik van vrijwilligers, schijninspraken, empathisch onvermogen, leugens, onwettigheden, vergaande bemoeienissen, lage iq's met een verschrikkelijk arrogante blik, de onwil om na te denken, het afblokken van veranderingen en evoluties, het verwerpen van de evolutietheorie, het hardnekkige racisme, het oplichten van mensen, torenhoge lonen en afscheidpremies, weinig realiserende veilig gesettelden, aarslikkers, onrealistische verwachtingen, schijnheiligheid, geheim gekonkelfoes en geroddel, niemandvertegenwoordigers met een ingebeeld gezag, nieuwe vormen van apartheid, de overvloed van jaknikkende en volgzame burgers, ....

En ja, dan moet het eruit:

"Waarom duld ik nog langer idioten in mijn buurt ?"

7 opmerkingen:

no3 zei

Omdat ze jammer genoeg niet te onlopen zijn.

Keizer Karel zei

Oei, dat klinkt bitter...

Een weervraag om het leed van je 'levensvraag' mogelijkerwijze een beetje te verzachten: Moet ieder mens in je omgeving je vriend zijn?

Wat ik wil zeggen is dat je je er niet voor hoeft te schamen of jezelf asociaal vinden omdat je kritisch naar de wereld kijkt. Noem het zelfbewustzijn of individualisme als je wilt, al denk ik dan dat je die laatste term liever niet leest (vanwege de niet-linkse ondertoon), maar het is positief bedoeld. Het is ok als mensen voor zichzelf opkomen en hun eigen pad bewust uitstippelen, in tegenstelling tot vroeger, wanneer de meesten leefden in functie van hun echtgenoot of werkgever.

Een ander voordeel is ook dat je de dag van vandaag min of meer kunt kiezen met wie je omgaat, maar niet wie er ook nog in dit land woont. Om een economische vergelijking te maken (alweer sorry): België is een bedrijf waar je de 'slechte' werknemers niet kunt ontslagen, jammer, maar helaas...

Ach, het komt allemaal wel goed, denk ik, als ik om me heen kijk, zie ik meer en meer mensen die kritisch en bewust in het leven staan, en zelfs al zijn dat mensen met andere ideeën, ze vallen zeker buiten de categorie 'idioten'.

Met een knipoog: Is het geen vorm van apartheid om de wereld in te delen in 'idioten' en euh, laat ons ze 'wetenden' noemen???

PS: Ik ben trouwens al een tijdje fan van je posts (omdat ik ze interessant vind, al ben ik het er bijlange niet altijd mee eens) en van je collages (omdat ze leuk, actueel en spitsvondig zijn)

[muggenbeet] zei

aan Karel:
Heb jezelf ook een blog of een website? Zo ja, dan zou ik deze graag eens lezen en wie weet vind ik jou bijdrage op het www ook wel goed.Thanks voor de postieve commentaar.

Kareltje zei

Ik heb geen eigen weblog, ik volg er wel een paar, just for fun en af en toe post ik eens een commentaar, als het onderwerp me aanspreekt, ik zal proberen om een beetje consequenter in mijn naamvoering te zijn (dat van die kernenergie was ik ook), vanaf nu gebruik ik de naam Kareltje, dat klinkt minder pretentieus en onder die naam post ik ook op www.struikgewas.be

Geert zei

Beste,
morgen knapt er misschien een adertje in jouw hersens en ben je zelf zo'n idioot...Zo
dicht ligt alles bij elkaar. Kom eens wat meehelpen in de 'palliatieve
zorg' of in het 'Bijzonder Onderwijs'...dan relativeer je vanzelf de verzuring en de domkopperij. Zelfs de grootste 'idioo' is jouw medemens die om verdraagzaamheid en begrip vraagt.

Anoniem zei

Hoi ! Leuke blog heb je hier ...
Misschien interesseert mijn site verlichting jou of je bezoekers ook wel ? Neem eens een kijkje: alles over verlichting

Anoniem zei

Nice. If you liked this, Then you may also find this a useful site trampoline
It contains much infomative stuff.