11 april 2005

wonder na de dood.

Zichzelf kon hij niet genezen, toch zouden er meerdere mensen door de overleden paus Johannes Paulus II op wonderbaarlijke manier uit hun lijden zijn verlost. Zo zou er een geheim dossier bestaan op het Vaticaan waarin een aantal gevallen beschreven staan:

Een blind geboren vrouw beschreef dat zij bij een audiëntie in het Vaticaan de hand van de Kerkvorst heeft gekust en dat zij plotseling weer zag. Een bij de geboorte verlamde vrouw kon zich naar eigen zeggen al meteen uit haar rolstoel verheffen en stappen. Een exorcist bedankte in een brief het feit dat hij dankzij een door Johannes Paulus gezegende rozenkrans bij iemand de duivel had kunnen uitdrijven. Een in Zwitserland levende Afrikaanse jongen gaf aan dat hij een zware tumor had overwonnen nadat hij een dergelijke rozenkrans had beroerd.

Voor enkele wonderlijke genezingen zou zelfs geen direct contact nodig zijn geweest. Meerdere mensen zouden op onverklaarbare manier gezond zijn geworden, nadat zij de Poolse paus op tv hadden gezien.

Als je beroemd wil worden, is het nu het moment ! Meld je genezing, meld je wonders! Zelf kon in onlangs ook niet uit bed ondanks dat we naar een feestje moesten. Toen mijn vrouw me met haar Tefalpan op mijn kop sloeg, was ik in een wip klaarwakker. Komt dit ook in aanmerking?

Dat heel die hysterie naast het nastreven van in de belangstelling staan en -wie weet- het oprichten van een eigen lucratief bedevaartoordje voor de handige Harry's onder hen wellicht ook kadert in de zalig- en heiligverklaring van de overleden paus waarop de Italianen en de Polen zitten te roepen daar hoeft geen tekening bij zeker?

Of toch wel. Want voor die heiligverklaring moet de paus ook na zijn dood nog wonderen verrichten. Maar welke goocheltruc kun je vanuit de hemel nog opvoeren? Die van de vurige tongen kent iedereen al. Wat dacht je van dit idee?


Condoomregen door pauselijke hand vanuit de hemel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.