14 april 2005

Negationist moet 1 jaar cel in.

Het hof van beroep in Antwerpen heeft negationist Siegfried Verbeke veroordeeld tot één jaar effectieve celstraf. Verbeke heeft in zijn boeken, op websites en in brochures ontkend dat zes miljoen joden zijn vermoord in de holocaust.

Het hof van beroep in Antwerpen is strenger dan de rechter in eerste aanleg. Eén jaar voorwaardelijk wordt één jaar effectief. Volgens de rechter in beroep is een effectieve straf nodig omdat Verbeke halsstarrig zijn ideeën blijft verkondigen. Zijn uitgeverij die negationische boeken publiceert, is wel gestopt, maar Verbeke blijft zijn ideeën verspreiden via bijvoorbeeld het internet.

Hij toont daarmee volgens de rechter een verregaande minachting voor het joodse volk. De grenzen van de vrije meningsuiting zijn bovendien ver overschreden.

Verbeke ontkent ondertussen ook dat hij veroordeeld is. Volgens hem heeft Siegfried Verbeke zelfs nooit bestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.