10 april 2005

Apartheidspartij opgeheven

De vroegere apartheidspartij NNP heeft zichzelf officieel opgeheven. Op een partijcongres in Johannesburg (Zuid-Afrika) stemden 88 leden voor opheffing, twee tegen en drie leden onthielden zich.

De leider van de NNP nam afstand van apartheid,'een systeem dat gestoeld is op onrecht'. Vorig jaar was al duidelijk dat de partij zich zou opheffen na de verkiezingen in Zuid-Afrika waarbij de NNP nog geen 2% van de stemmen haalde. De Nieuwe Nationale Partij kwam voort uit de NP, die de apartheid tientallen jaren in stand hield. De leden van de NNP kregen het advies nu lid te worden van het ANC van president Mbeki.

Een apartheidspartij die zo wijs is zichzelf op te heffen... daarvan wordt Muggenbeet vrolijk. De Vlaamse partij die veroordeeld is voor 'systematisch discrimineren' kan van hun 'bloedbroeders' in Zuid-Afrika nog heel wat leren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.