10 april 2005

9 jaar voor versturen "spam"

Een Amerikaan die internetgebruikers met miljoenen ongewenste e-mails heeft gebombardeerd, is door een rechter in de Amerikaanse staat Virginia tot negen jaar cel veroordeeld. De man gebruikte het internet om pornografie en nepproducten en -diensten te verkopen. Duizenden mensen trapten erin. Volgens het openbaar ministerie bracht het handeltje hem wel 750.000 dollar (bijna 600.000 euro) per maand op.

Hoewel het openbaar ministerie bewijzen voor slechts 53.000 illegale e-mails voorlegde, denken de autoriteiten dat de 30-jarige man, die op plaats acht zou staan van de internationale top tien van 'spammers', zo'n tien miljoen e-mails per dag verspreidde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.