1 april 2005

Niki: "ik ben een domme kip?!"De slotaflevering van Niki toonde precies waarvoor Muggenbeet al gewaarschuwd had: de kickbokser zijn "oprechte, niet-gespeelde-verliefdheid" was, eens in België teruggekomen, in een sneltempo afgekoeld. Hij had Niki al meteen bedrogen want zijn zaad kruipt waar het niet gaan kan. Die van Scherpenheuvel voelde zich hierdoor met nadruk "genegeerd en vernederd". Niki snapte niet hoe liefde zo snel kon verdwijnen. De mislukte playboy begreep het ook niet "want anders zou hij het haar wel zeggen". Hijzelf deed alsof hij aan het buitenhuiselijk gerij niks kon doen, daarvoor waren zijn gevoelens en enkel zijn gevoelens verantwoordelijk.

Na een dagje bezinning in Lissabon met Sabrina, die er als vijfde wiel van de hooiwagen bijliep, koos Niki, wetende dat de grijsgeverfde macho nog weinig voelde voor haar én wetende dat hij zijn steentje bijdraagt aan de opwarming van de aarde door andere trutten van katoen te geven terwijl ze erbij staat én gedeclareerd hebbende dat dit overspel een echte vernedering voor haar was, niettemin TOCH opnieuw voor de scheveschaatsrijder. Val nu om! Ze is een echt geplukt kieken! Vrouwen willen blijkbaar een relatie met mannen waarvan ze goed weten dat ze erdoor bedrogen worden. Overspel heeft aantrekkingskracht! De complexiteit van het vrouwelijk geslacht kent geen grenzen.

Ondertussen schiet van de relatie tussen de wandelende lul en de 'ik ben een domme kip'-vrouwmens natuurlijk nikske over. Het lag er vingerdik op dat golfstickmishandelaar in Mexico gewoon de competitie met de andere mannen wou winnen en dit louter om zijn eigen ego te strelen. Narcisten willen veroveren en dumpen aan de lopende band om hun zelfbeeld -ik ben toch zo'n mooie atleet- te bevestigen. Vrouwen zijn daarbij het meewerkend of lijdend voorwerp.

Niki was als prototype van de domme gans hiervan de dupe. Tegen beter weten in liet ze haar misleiden door mooipraterij zoals miljoenen vrouwen het haar al voordeden. Het geblèr achteraf omdat al die lieve woordjes -van 'jij hebt schone ogen' tot en met 'ik wil mijn hele leven met je doorgaan'- ten gronde slechts één bedoeling hadden: na gebruik in de vuilbak gooien, staat in duizenden stationromannetjes beschreven maar Niki doorzag het niet. In haar opleiding tot kleuterjuf heeft ze wel geleerd om vuile pampers te vervangen en snotneuzen te vegen maar niet hoe je brainloze dekhengsten onderscheidt van serieuze jongens. Ook in de basiliek heeft ze hierover niks geleerd.

Niki's geheim besloot met de 'wijze' woorden van Tine: hopelijk heeft dit programma de vooroordelen tegenover biseksualiteit wat weggewerkt. Wat IK eruit geleerd heb is dat biseksuele vrouwen NET als heterovrouwen als ongeleide projectielen op verkeerde mannen vallen en de grote zekerheid op bedrog en overspel er graag bijnemen. Liever één macholul in de hand dan tien in andermans poes. Vrouwen in 11 woorden.

Mijn eigen vrouw is ... uiteraard... NIET zo. Ahum, ahum.

4 opmerkingen:

 1. Dacht al, vrouwen niet over dezelfde kam scheren hé.;-)
  En, trouwens wat kan jij eraan doen wanneer jezelf oprecht bent en de ander enkel speelt? Sommige mannen weten precies waar ze een vrouw kunnen raken en hoe aan te pakken, om ze zover te krijgen... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat van diezelfde kam...zal ik niet doen maar als ik de kennissen en vriendinnen alleen al tel die in dit geval zijn kom ik met de vingers van mijn twee handen niet toe én ik heb nog niet onder een zaagmachine gezeten. groeten,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, grappig uitgedrukt met die zaagmachine. Tja, veel vrouwen zijn vatbaar voor de charmes en woorden van welbepaalde mannen, zeker als ze problemen hebben, of ze nu met zichzelf problemen hebben of met de relatie,... whatever. En naïviteit speelt ook een rol natuurlijk ;-)Die kan ik inderdaad niet op mijn twee handen tellen... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En dat van de vrouwen over dezelfde kam scheren, was om te plagen hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.