4 juni 2005

camera draait...1,2,3!

Deze voormiddag is er een uitgebreide filmploeg langs geweest om een mini-reportage te draaien omtrent zonneënergie. Omdat we van plan zijn om onze fotovoltaïsche zonnepanelen gezelschap te geven van een warmwatersysteem (zonneboiler) waren wij blijkbaar 'geknipt' voor deze reportage. Ook Julien Beerten van de firma AEC-SMT was van de partij.

De boodschap die ik heb willen overbrengen was dat zonneënergie niet enkel goed is voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Er is bij mijn weten momenteel geen enkele belegging die zo rendabel is als zonnetoepassingen en dit dankzij de subsidies die voor je klaar liggen. We hebben voor de gelegenheid de rekening nog eens gemaakt. Voor elektriciteit hebben we een jaarlijkse rekening van 0 euro doordat onze resterende lage factuur volledig wordt terugbetaald door de groenestroomcertificaten. De geplande zonneboiler zou ons aan de huidige mazoutprijs (aardgas ligt hier nog niet) jaarlijks 700 euro besparen en zichzelf terugverdienen op 6 jaar tijd. Toch prachtig, niet?

De reportage wordt waarschijnlijk vanaf 12 juni uitgezonden op TVL.


Toffe gasten, die mannen van de filmploeg.

1 opmerking:

  1. Nog eens bedankt voor de gastvrijheid zaterdag hè Ludo!

    Greetz
    Maarten

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.