10 juni 2005

belastingen.

Zonet heb ik eindelijk onze belastingsaangifte ingevuld. Ik doe het nog op de ouderwetse manier. Behalve voor de optimalisatie van de kapitaalaflossing van onze hypothecaire lening, daar gebruik ik een online programma van een verzekeringsmaatschappij voor.

Dit programma berekent ook hoeveel belastingen er zullen moeten betaald worden of -en dit is interessanter- hoeveel de staat je gaat terugbetalen. Wij vallen gelukkig onder de laatste categorie. Wat me wel een beetje wringt, is dat onze 'inkomsten van 2004' zonder interest geparkeerd staan bij de staat en dit tot eind juli 2006 wanneer de terugbetaling uitgevoerd wordt. Hoeveel zou de staat op die manier niet extra verdienen? Het is in wezen niks anders dan een verplichte renteloze lening aan de staat. Hopelijk doen ze er geen zotte dingen mee!

1 opmerking:

  1. Jaja, in Noorwegen krijg je teveel aan belastingen al in mei terugbetaald, met een intrest aangepast aan de markt. 't Is hier dan ook geen bananenkoninkrijk maar een oliekoninkrijk ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.