20 juni 2005

faken of niet: kreunen brengt op.

Het is u ongetwijfeld ook al opgevallen bij het vrouwentennis: Maria Sharapova kreunt er niet naast. Met de ogen dicht is het niet altijd even duidelijk of Sharapova nu een buitengewone krachtinspanning bij haar opslag doet of dat zij zich met hevige weeën bevindt op één of andere arbeidskamer.

Volgens sportmedewerker Hugo De Greef van Het Nieuwsblad is Sharapova "nummer één op de WTA-kreunlijst". Hugo had de decibelmeting wellicht graag in één of ander hotel op een watermatras uitgevoerd maar helaas moest hij zich baseren op het gekreun uitgebracht op het tennisveld. Veel privacy is hier doorgaans niet. Toch weet Hugo ons enkele interessante cijfers mee te geven. "Mooie Maria (ondanks dat zijn hoofd oververhit is, vloeit hier toch maar een mooie allitteratie uit zijn pen!) produceert maar liefst 100 decibel en laat daarmee Serena Williams (88 db), haar zus Venus (85 db) en Lindsey Davenport (84 db) ruim achter zich".

Geconfronteerd met haar eigen lawaaihinder stelt Sharapova: "Het is voor mij moeilijk om niet te kreunen. Ik doe dit al vanaf mijn vierde." Het zal je dan ook niet verbazen dat een gans leger sponsors Sharapova heeft weten te strikken als goed geschapen uithangbord voor hun producten. Dat ze ook tennist, is enkel 'meegenomen'. Motorola, Canon, Colgate, Nike, Honda, Pepsi,... betalen voor hun sponsorcontracten op jaarbasis 15 miljoen dollar aan de 18-jarige Sharapova. Haar officieel vergaard prijzengeld tot nu toe bedraagt 3.764.789 dollar of zowat één vierde van het jaarlijks sponsorgeld. Het is dan ook maar een akkefietje dat het paar schoenen waarmee 'sprinkhaan' Maria in Wimbledon aantreedt gouden spatten heeft en zo'n 900 dollar per paar kosten.

Sharapova bevestigt hiermee het recept van de kortste weg naar het succes: blond zijn, lange benen bezitten en bijtijds flink tekeergaan. Feministen wijzen er evenwel op dat een goed diploma toch ook een hulpmiddel kan zijn.Het geld is welkom maar het gekreun baart Maria's mama grote zorgen.

Geen opmerkingen: