7 juni 2005

waanzinnig.

Vorig jaar is wereldwijd meer dan duizend miljard dollar (ongeveer 841 miljard euro) besteed aan militaire uitgaven. Dat staat in het jaarverslag van het Zweeds onderzoeksinstituut voor de Vrede. Het bedrag dat vorig jaar naar wapens ging, komt neer op 162 dollar (ongeveer 132 euro) per persoon op onze planeet. De Amerikanen zijn met bijna de helft van de uitgaven koploper.

Eén lichtpuntje in het rapport is dat er minder wordt uitgegeven aan echte kernwapens. De stijging van het aantal conventionele wapens gaat wel onverminderd voort. Vooral de wapenfabrikanten varen daar wel bij. Volgens het Zweedse onderzoeksinstituut worden die steeds groter en machtiger. Het zakencijfer van de honderd grootste wapenfabrikanten samen komt overeen met het brutonationaal inkomen van de 61 armste landen ter wereld.

1 opmerking:

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.