22 juni 2005

moeder aarde op stap.


Deze zomer organiseert Voor Moeder Aarde een internationale voettocht waar honderden stappers worden verwacht in het kader van de 60ste verjaardag van het atoombombardement van Hiroshima en Nagasaki. Voor Moeder Aarde vraagt dat de kernmachten en de NAVO lidstaten werk maken van een verdrag voor een wereldwijd verbod op kernwapens zoals vastgelegd in het Non-Proliferatie verdrag.

Voor Moeder Aarde vertrekt op dinsdag 26 juli in de vredesstad Ieper en stapt via het NAVO hoofdkwartier in Brussel naar de geheime NAVO kernwapenbasis van Kleine Brogel. Langs de route zullen de stappers de burgemeesters om hun actieve steun vragen voor de internationale noodoproep van de 'Mayors for Peace'. Met de Hiroshima-herdenking op 6 augustus start in Kleine Brogel een vredeskamp tot 9 augustus, de dag waarop het Nagasaki atoombombardement wordt herdacht.

De voettocht krijgt reeds de steun van de Abolition 2000 België, het Belgisch netwerk voor de afschaffing van alle kernwapens. Ook de Vlaamse Vredesweek geeft steun aan het initiatief.

Voor meer informatie en de concrete wandelagenda mét route kan je hier terecht. Je kan je er ook inschrijven om mee te wandelen.

Geen opmerkingen: