14 juni 2005

graag gedaan.

Gisteravond was het de "première" van ons filmpje over zonneënergie bij 'Graag gedaan' op TVLimburg. Ons gezin stelt er de 'vraag van de kijker' over het besparen van energie. Gegeven: wij hebben reeds elektriciteit uit zonneënergie maar we willen -nu de mazoutprijzen erg hoog zijn- nieuwe toepassingen van zonneënergie in onze woning integreren. Presentator Hans Vanhamel zoekt vervolgens samen met een expert naar de energievriendelijkste oplossing.

Het filmpje kadert in "Energietips op TV Limburg". De boodschap die meegegeven wordt, is dat energie besparen niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor u zelf. Zo kan u op jaarbasis heel wat euro's besparen! En daar kunnen we over meespreken. Onze elektriciteitsfactuur (waarde van de groenestroomcertificaten afgetrokken van de resterende rekening) bedraagt momenteel NUL euro. Wanneer we ook ons water gaan verwarmen met de zon zou dit ons ongeveer 700/800 euro per jaar aan verwarmingskosten besparen. Als we voldoende geld gespaard hebben gaan we deze zinvolle investering zeker doen. Hopelijk volgend jaar.

We waren erg tevreden over het filmpje. Uitgezonderd een kleine hapering van mijnentwege bij de inleiding was alles dik in orde. De kinderen hebben het uiteraard op video opgenomen want ze komen zelf ook in beeld. Toch doet het raar wanneer je jezelf bezig hoort. Maar dat wist ik al van in de sociale hogeschool waar af en toe van die praatsessies op video werden opgenomen, gevolgd door een erg "leerrijke" (zelf-) evaluatie. Mijn buik keert nog om!

Bij het filmpje hoort ook een prijsvraag waarmee je één jaar gratis elektriciteit kunt winnen. De vraag luidt: 'Hoeveel bedraagt de elektriciteitsfactuur bij het gezin...?" Het wedstrijdreglement vind je als pdf op de website van TVL. Wat houd je tegen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.