12 juli 2007

verrassend statement

11 juli was een dag als een ander. Uiteraard niet voor de mannen in 't geel en 't zwart. Traditioneel preken ze op die dag in eigen kerk voor de onafhankelijkheid van vlaanderen, dat lapje grond dat enkel vanop de maan van een opvallende "verlichting" getuigt.

Het Vlaams Belang, een groepering waar het zwart overheerst, tapte dit jaar gek genoeg en totaal onverwacht uit een volledig ander vaatje. Niks 'eigen staat' deze keer, geen gezeur over 'natie' en 'vlaamsche eisen'. Neen, 't was één en al kulineir (vlaamse spelling) wat de klok sloeg.

Wellicht om de opmars van de kebab, falafel en couscous op de vlaamse tafels te counteren, startte de partijtop op 11 juli een campagne voor de ware vlaamse keuken. Het varken speelt daarbij de "hoofddrol" en daarmee zette de partijtop subtiel ook zichzelf weer in de kijker.

Ruk je prikbord van de keukenmuur en maak plaats voor de bijhorende affiche:

  2 opmerkingen:

  1. Het zouden ook sterke lijstnamen zijn.

   BeantwoordenVerwijderen
  2. Toen ik dacht dat de bomma's me een folder wilden geven van het VB, dacht ik in mezelf:

   "Indien u er zo over denkt, WIL ik niet eens in Vlaanderen wonen. Dan woon ik enkel in België."

   VB wekt echt slechte gevoelens in me op. Maar ik ben te dom om mijn gevoelens te verwoorden en argumenten te geven.
   In ieder geval weet ik dat ik me slecht voel elke keer ik aan VB denk of ermee geconfronteerd word.

   BeantwoordenVerwijderen

  Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.