29 juli 2007

Berlijn heeft smaak

Gisteren werd in Berlijn de Frank Zappa-straat officieel ingewijd. Dit gebeurde met een muziekfestival waar 18 bands optraden waaronder de Zappacovergroep Sheik Yerbouti, versterkt met Napoleon Murphy Brock (ook onlangs in Vorst met Zappa plays Zappa).

Iniatiefnemer van deze naamswijziging - de straat heette eerder gewoon straat nummer 13- was de 'muziekfabriek' Orwohaus. Als hoogtepunt van de avond werd om 21.45 uur het nieuwe straatnaambordje onthuld.

Als grote Zappa-fan kan ik hier alleen maar heel tevreden over zijn. Dat is toch wel wat anders dan een zoveelste Dorpsstraat of iets in de trend van Kanunnik de Frunnikstraat.

1 opmerking:

  1. Als evengroot Zappa fan vind ik dat ieder gehucht hun hoofdstraat naar Zappa of een Zappa-nummer dient te vernoemen, valt er nog wat te lachen bij het zoeken van de weg.
    Wist je dat er in een of ander Tsjechisch stadje een standbeeld van Zappa staat, daar gezet omdat de plaatselijke burgermeester hevige fan was. Zoete ironie

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.