24 juli 2007

Frankrijk, een mooi land

Laat ons van de Tour maar een toeristisch programma maken. Da's toch al de voornaamste reden waarom er ten huize Muggenbeet naar de Ronde wordt gekeken. Michel Wuyts mag op post blijven. Met de nodige steekkaarten en draaiboeken kan hij ons aardig entertainen over de gorges, de rivieren, de kastelen, de kloosters en abdijen. Hij doet dat goed en weet steeds de nodige superlatieven en poëtische omschrijvingen uit de kast te halen. De helikopterpiloten leveren ook fraai werk: zelfs de gemzen en de gieren worden mooi in beeld gebracht. Prima werk! Ook met de routes is niks mis. Albi, Arles, Carcassone, de pyreneeën, Parijs...mooier bestaat niet.

Frankrijk is een mooi land. Ook zonder de coureurs. Tenslotte zijn dat maar fietsers die zich moe maken. Over die hordes wegversperrende en TV-geile bergflanktoeristen zullen we maar zwijgen zeker? Tussen ons gezegd, ik heb nooit begrepen dat er in de Tour geen elektroshok-toedienende brommerkes rondrijden of gevechtshelikopters met scherpschutters of van die genadeloze sneeuwruimers. Die ellendelingen zouden rap terug in hun motorhomes zitten! Schone televisie zou dat opleveren!

Mooie beelden zijn immers maar een kwestie van fantasie en keuzes maken. Horror is in... een beetje bloed kan geen kwaad, nietwaar Vinokourov?

3 opmerkingen:

  1. Op zijn site wordt er in alle talen gezwegen noch bloed vergoten in commentaren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. van de webmaster werd de afgelopen week dan ook 25 liter bloed afgetapt. Hij heeft nog wat rust nodig.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.