18 juli 2007

Harry Potter uitgelekt.

Ondanks een "nooit geziene superbeveiliging" is het laatste boek van Potter al uitgelekt op het internet. "De relieken des Doods", dat pas zaterdag verschijnt, is al in verschillende versies downloadbaar. Zelf vind ik die Potter maar een irritant ventje en voor mijn part mag hij die vliegende bezemsteel een tochtje laten maken in zijn ingewanden, laat staan dat ik zou er mijn tijd zou aan verprutsen om zo'n boek te downloaden. Er zijn schoner dingen te vinden in cyberspace.

Bovendien, waarom al die moeite als het Belang van Limburg vandaag de samenvatting prijsgeeft. Jawel, een wel heel opmerkelijk artikel op pagina 3: dé samenvatting van het boek! Grote titel: "WAARSCHUWING! Lees hoe het boek eindigt..."; wat volgt is de samenvatting van The Deathly Hallows maar dan wel op zijn kop afgedrukt én in spiegelschrift.

Kijk, dat vind ik dus flauw en discriminerend. Wat met de spiegellozen in onze maatschappij? Wat met de simpelen der geest die er niet uitgeraken hoe ze zo'n tekst toch kunnen lezen?

Muggenbeet, altijd in dienst voor de grote nobele zaak, helpt deze mensen een handje en drukt het artikel af zoals het hoort. Puzzels horen thuis in een puzzelboek, niet in een krant. Toch 's morgens niet.

1 opmerking:

  1. Blijkbaar was de airco weer kapot op de redactie van hbvl.

    - Al Qeitel

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.