13 juli 2007

de rode zonnehoed

echinacea purperea

  Gelukkig is Dr. Vogel dood, anders was de bloem al geplukt. De rode zonnehoed is namelijk de basis voor het homeopatisch middel Echinaforce, een miljoenenbussines tegen griep en verkoudheden. Wetenschappers geloven geen snars van de werking van Vogels middeltjes. Ik heb het ooit ook al ingenomen en ik kan met zekerheid zeggen dat als je van het flesje drinkt, het flesje leger en leger wordt.

  Wat wel zeker is, is dat de rode zonnehoed een prachtige bloem is. (Snotvallingvrije?)Vlinders zijn er ook verlekkerd op. Wat ik eigenaardig vind, is dat ik, net als bij de blauwe campanula's, nooit exact dezelfde kleur op de foto krijg dan die ik met mijn ogen waarneem. Ik heb het idee dat daar de digitale techniek wat faalt...ofwel moet ik uitkijken naar een duurder toestel.

  2 opmerkingen:

  1. Heb je de flits gebruikt? Want dan kunnen er aardige kleurverschillen optreden.
   De echinacea krijg ik redelijk kleurecht op foto.

   BeantwoordenVerwijderen
  2. nee, zonder flits. Blauw en lila voldoen niet naar mijn 'normen'. Via photoshop krijg ik het wel gecorrigeerd, maar eigenlijk zou dit meteen goed moeten zijn.

   BeantwoordenVerwijderen

  Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.