7 juli 2007

Kunst aan zee

Searching for Utopia, Jan Fabre - Nieuwpoort

Vanuit Oostduinkerke ben je in een wip in Nieuwpoort. Op het strand aangekomen trof ik daar onverwacht de opgeknapte schildpad van Jan Fabre aan. Ik was rats vergeten dat 'Searching For Utopia' door Nieuwpoort was aangekocht nadat het beeld in het kader van het Kunstproject 2003 Beaufort op het strand was neergepoot. 315.000 euro had Nieuwpoort er voor over. Geen slechte investering als je 't mij vraagt.

Er is sprake van dat dit bronzen beeld omwille van de gure weersomstandigheden aan het strand en de beschadigingen door toeristen van plaats gaat veranderen. Dit is jammer want de schilpad komt ongetwijfeld het meeste tot zijn recht vlakbij de zee. Wie ‘Searching for Utopia’ nog eens wil bekijken in zijn originele omgeving -op de zeedijk van Nieuwpoort- kan dit dan ook best nog dit jaar doen.

(Meer foto's op FlickR)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.