11 juli 2007

suprematie

In een dinsdag verspreid document heeft de Congregatie van de Geloofsleer gepreciseerd dat de katholieke kerk de enige echte kerk van Christus is. Volgens het document "bevindt de volheid van de kerk van Christus zich in de katholieke kerk, die door de opvolger van Petrus en de met hem verenigde bisschoppen wordt geleid", zo verduidelijkt woordvoerder Hans Geybels van het Belgische episcopaat.

De katholieke kerk is er dus, op grond van de "apostolische successie" van overtuigd de enige kerk van Christus te zijn.

Ik denk persoonlijk als jezus nog op één of andere manier zijn stem kon verheffen, hij zeker te keer zou gaan tegen de koppensnellerijen en de vele discriminaties die zgz. in zijn naam plaatsvonden en plaatsvinden. Ik geloof nooit dat van het circus dat thans door het Vaticaan opgevoerd wordt ook maar iets in de lijn ligt van wat die zonderlinge man voor ogen had. Ik denk dat hij eerder dacht aan zoiets als een jeugdvereniging, een bierproefvereniging of de vierdewereldbeweging. Hij zou zijn ogen en oren gegarandeerd dichtknijpen als hij de paus en Co bezig zag. Moest god echt bestaan en almachtig zijn, dan had jezus al lang op zijn blote knieën aan hem gevraagd om dat boeltje op te ruimen.

"Suprematie".... ik geloof nooit dat jezus zo'n extreem geval van hoogmoed zou tolereren. Hij zou op de grond tuffen en de ogen van al de kristenen eens goed inwrijven. Van grote schaamte zou hij naar het gemeentehuis stappen en een andere naam aanvragen, Jul of zo.

2 opmerkingen:

 1. Stel je voor dat je meer dan 2000 jaar na je dood terugkeert naar de wereld van de lijvigen en je leest in hun boeken dat je zeeën kon splitsen en af en toe op de thee ging bij god (Mozes), over water kon lopen en water in wijn kon omtoveren met die wriemelende pootjes.

  Dan stel je op de koop toe vast dat mensen rondom je daar al 2000 jaar heilig van overtuigd zijn. Het 2000-jarige vacuüm van culturele evolutie.

  En dan komen de traantjes en de loop tegen het gehemelte natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nieuw! De enige echte Kerk. Met een nieuwe formule. Uniek.

  De enige echte kerk van Christus, moest die kerk en moest Christus ontstaan, is de mens. En waarschijnlijk is zelfs dat nog te hoog gegrepen.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.