30 maart 2005

VijfTV voedt op.


De gezichten van VijfTV.

Als ge denkt ondertussen alles wel te weten over het menselijk lichaam dan kan kijken naar VijfTV voor de nodige frustraties zorgen. In Leefwereld deze avond gaat de zender -die haar eigen vijf waarden alsvolgt omschrijft: Rust Bezinning Gevoel Zacht Levendig- ons bijscholen over het "persistent sexual arousal syndrome".

PSAS gaat over vrouwen die "last hebben" van een zeldzame ziekte -daar gaan we weer- waardoor ze "frequente en meestal hoogst ongelegen orgasmes" krijgen. De ziekte heet een "ware nachtmerrie voor de dames" te zijn. Of er ook een mannelijke variant van bestaat, zal ik misschien tijdens de uitzending vernemen. Wellicht komt priapisme dicht in de buurt, toch wat het aspect 'ongelegen' betreft.

Grappig aan al die zaken vind ik hoe de medische wereld er steeds in lukt om voor alle verschijnsels, afwijkingen etcetera een doodserieuse latijnse of griekse benaming te bedenken. Zoals rijke mensen geen dieven maar kleptomanen zijn, slecht opgevoede kinderen (ik overdrijf nu even) het Attention Deficit Hyperactivity Disorder-etiket op hun kop krijgen en onblusbare vrouwen nymfomanen worden genoemd. De medische encyclopedie moet haast dagelijks worden bijgewerkt ... bij de P komt dus -na priapisme maar voor psoriasis- voortaan PSAS.

Persoonlijke ervaring hieromtrent is steeds welkom via comments.

1 opmerking:

  1. Wat is natuurlijk ongelegen? Aan tafel met de familie? ;-),lol, maar waarschijnlijk niet voor die mensen... . Moet wel erg zijn, veelvuldig klaarkomen zodat het storend wordt. Een lichaam valt niet te onderschatten natuurlijk, kan soms raar doen, heh.
    Ben blij dat dat allemaal optimaal functioneert bij mij.
    En van die andere dingen zoals ADHD en Autisme... .Die benamingen zijn allemaal gekomen met de evolutie maar worden soms te snel gekoppeld aan moeilijk gedrag, dat klopt. Echter, mijn zoontje van vijf hééft ADHD en neemt hiervoor rilatine, en heeft ook een lichte, tot middelmatige Autismespectrumstoornis. Dit spectrum is zó wijd, daar ga ik hier niet over uitweiden ;-) Voor de rest is hij volmaakt en zijn IQ is ook in orde. Maar hij heeft een grote taalachterstand door zijn autisme, dat vaak frustrerend is voor hem want wilt zich uiten, maar kan het dan niet, of begrijpt niet altijd de context van wat ik hem vertel, met woedeuitbarsting als gevolg. De rilatine(voor ADHD) zorgt er dan weer voor opdat hij zich beter zou kunnen concentreren, maar als hij het heeft zitten, dan beweegt hij alsmaar door en eist continue aandacht, om maar zijn overdaad aan energie kwijt te spelen, wat niet alleen vermoeiend is voor hem, maar ook voor mij. En dat is echt geen lachertje ;-) Heb hem week om week met mijn ex, en heb die andere week toch wel nodig om te recupereren. Allé, dit is alweer een lange comment geworden. Tja, als je het een beetje goed wilt uitleggen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.