28 maart 2005

over pasen gesproken.

Samen met enkele van mijn kinderen was ik gisteravond aan het kijken naar '1 tegen 100' op een Hollandse zender. En bij veel vragen viel het me op hoe dom sommige Hollanders zijn. Wat die NIET weten, dat heeft geen grenzen. Eén voorbeeld: wanneer stierf Jezus (kruisiging)? Was dit op aswoensdag, op witte donderdag of op goede vrijdag? Antwoord: "ik moet een 'escape' nemen"! En bovendien werd er nog een heel pak uit het 100-koppige publiek weggespeeld.

Een andere giller is de Amerikaan die gisteren iets in mijn gastboek heeft neergepend. Hij heeft de prent van de cockpit en Jezus niet goed begrepen...

6 opmerkingen:

 1. Denk je werkelijk dat het in Vlaanderen dan zoveel beter is????

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet altijd lachen wanneer Vlamingen zich schertsend of neerbuigend uitlaten over Nederlanders. Zoals mijn voorganger in de comments hier al aanhaalt, is daar geen reden voor. Integendeel zelfs, Nederlanders zijn bovendien veel welbespraakter en assertiever dan Vlamingen. En vooral eerlijker. You get what you see. We kunnen er nog iets van leren.
  Het anti-Hollandersgevoel komt vooral voort uit jaloezie me dunkt. Ik heb veel Nederlandse vrienden, en ik bewonder en apprecieer hun eerlijkheid en diepgang.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. natuurlijk mag je niet veralgemenen: ik schreef ook 'sommige'! Toch geldt voor 1 tegen 100 dat het iq van de deelnemers in vergelijking met andere quizzen bedroevend laag KAN liggen zowel in holland als in België. Ik ken ook veel nederlanders (ook in vriendenkring): er is geen enkel geval sprake van neerkijken op!!! maar ook niet van jaloezie.Toch wil ik wijzen op het verschil tussen welbespraakter (vlot kunnen spreken)en iets zinnigs zeggen: dat loopt niet automatisch gelijk. Op campings (jongerencampings) moet je het goed kunnen uitleggen van de hollanders aan niemand nog duidelijk maken, vooral om 4 of 5 uur 's morgens niet. Nachtlawaai is kenmerk van onze noorderburen veel meer dan diepgang. @ zeveraar: lachen doet iedereen goed, het is je gegund als je moet lachen met mijn gescherts. Van een ant-hollandersgevoel is bij mij geen sprake tenzij we met een kliek kijken naar een belgie-holland, maar wie is dan niet fanatiek tegen? Groeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "maar wie is dan niet fanatiek tegen?"

  Geen idee muggenbeet. Tell me! ;)
  Trouwens, al eens samen met Hollanders naar een België-Nederland gekeken in een Antwerps café? Ik wel, en ik ben met het schaamrood op de wangen naar huis gekeerd. En dat had niets met de uitslag te maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In een Antwerps café, samen met Hollanders... dat zijn twee condities waarvoor Limburgers niet uit vrije wil kiezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.