6 maart 2005

Broodthaers' mosselpot door moderne kunstenaars.Duiding door de kunstenaars:

Dewever: Zeeuwse mosselen spreken Nederlands want ze komen uit het Nederlandstalig grondgebied. Waarom moeten precies zij de pot in? Waarom moeten altijd zij gestoofd worden? Neen, geef mij dan maar een goede haan, heel toevallig ook het symbool van diegenen die ons dagelijks voor ettelijke miljoenen oplichten. Zo'n haan verdient dus niet beter.

Rik Daems: Als ik mosselen zie of ruik denk ik maar aan één ding: Brigitta Callens. Trouwens, het enige mosseltje tot ik zelf eens heel graag tot het kookpunt breng, is Brigitta. Ik heb al heel lang gepoogd haar of iets van haar in één van mijn kunstwerken te integreren... zie hier het resultaat.

1 opmerking:

  1. Hi. That picture is quite possibly the best thing ever. I wish I could understand your language and learn what it is about.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.