19 maart 2005

Mein Kampf bestseller in Turkije.In Turkije zijn dit jaar al meer dan 50 000 exemplaren van het boek Mein Kampf verkocht. Door deze grens te bereiken krijgt het boek, geschreven in 1925 door Adolf Hitler, officieel de benoeming van bestseller.

De hoge verkoopcijfers zouden volgens wetenschappers niet meer zijn dan het gevolg van een recent uitgekomen goedkope editie van het boek, maar de woordvoerder van een Turkse uitgeverij zegt dan weer dat de goede verkoop van het boek alles te maken heeft het opkomend nationalisme en antisemitisme in het land. Ook de haat tegen de Verenigde Staten, de oorlog in Irak en de bezetting van Palestijns gebied door Israël treffen schuld aan der verkoop.

Een journalist zegt dat de populariteit van het boek ook te maken heeft met protest tegen de mogelijke toedreding van Turkije aan de EU.

(bron: Laatste Nieuws, gemaild door Jimmy)

1 opmerking:

  1. Koerden en vooral Armeniërs zullen in verband hiermee niet verwonderd zijn...

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.