21 maart 2005

De Man preciseert.

Volgens Filip De Man van het Vlaams Belang kan een moslim geen democraat zijn. In de Zevende Dag orakelde hij: "in moslimdemocraten geloof ik niet!" en "iedereen met een hoofddoek doet daarmee een politiek statement van verwerping van de waarden van onze westerse samenleving."

Deze morgen heeft hij deze vergaande en overdreven veralgemenende beweringen reeds bijgestuurd en nader gepreciseerd. Iets wat dezer dagen zowat de trend is bij het Belang. "Wat ik wou zeggen", zegt De Man, "is eigenlijk dat iedereen met een bloemkool op zijn kop dom en racistisch is"... al de rest "was een boutade". Gerolf Annemans bevestigt met een brede grijns dat dit het échte partijstandpunt is.

Het zou bovendien misschien ook eens goed zijn dat De Man zelf eens voor de spiegel gaat staan en zich afvraagt of HIJZELF dan wel 'de waarden van onze westerse samenleving' verdedigt en vertegenwoordigt. Zijn waarden zijn hoegenaamd niet de mijne en toch ben ik geen moslim: hoe zit DAT dan?

De Man in de Zevende Dag.

2 opmerkingen:

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.