14 maart 2005

geklasseerd voor later?

Het Vlaams Belang zal volgend jaar in verschillende Vlaamse en Brusselse gemeenten gelovige moslims op zijn lijsten zetten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat bevestigt VB-kopstuk Gerolf Annemans aan Het Nieuwsblad. Gerolf Annemans gaat ervan uit dat er binnenkort ook moslims in het partijkader van het Vlaams Belang aan de slag zullen zijn.

Hoe is dat te rijmen met de ook voor gematigde moslims erg hard aangekomen uitspraak van Filip Dewinter ,,dat moslima's die een hoofdoek dragen, een terugkeercontract tekenen''? vraagt de krant. ,,Dat was een uitschuiver die we verticaal geklasseerd hebben'', aldus Annemans.

Ondertussen moet het blok-archief al uitpuilen van standpunten en verklaringen die 'geklasseerd' werden. Of worden ze gewoon "bewaard voor later" zoals Dewinter verklaarde over het nazistisch geïnspireerde 70 puntenplan van het Blok in 'Vlaamse Choc' (de documentaire van Peter Boeckx)?

update muggenbeet: het Belang heeft zich gehaast om de berichtgeving door het nieuwsblad met een persbericht te weerleggen. Het was "geen correcte weergave" want "de islam botst met de Europese kernwaarden". Het Nieuwsblad mag dus ook 'verticaal geklasseerd' worden; het archief wordt echt te klein.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.