de grootste Belg.Nadat Nederland en Groot-Brittanië hun 'grootste landgenoot' hebben verkozen -herinner je de farce rond Pim Fortuyn- startte de openbare omroep gisteren met hun verkiezing van de Grootste Belg. Van de laureaat wordt verwacht dat hij of zij "een uitzonderlijke en constructieve bijdrage heeft geleverd aan de Belgische samenleving of de mensheid". Op 24 november zal de winnaar van "De grootste Belg" bekendgemaakt worden tijdens de finale-uitzending op Canvas.

Een commissie van twintig "wijzen" heeft onder het voorzitterschap van professor Herman Balthazar een lijst van honderd namen opgesteld. Tot 22 april kan het publiek elf nieuwe namen toevoegen aan de lijst van 100. De elf meest gekozen namen worden als publieksnominaties aan de bestaande lijst toegevoegd. Koen fillet en Sven Spybrouck, gekend van 'jongens en wetenschap', buigen zich dagelijks over de lijst. In de grote finale-uitzending op donderdag 24 november wordt uiteindelijk "De grootste Belg" bekendgemaakt. De winnaar zal ook een echt standbeeld krijgen.

Je kan zelf participeren aan de zoektocht via deze link naar de website. Hier vind je ook de eerste 100 geselecteerden. Sta je er zelf al bij? Wie mag zeker niet ontbreken? Zelf heb ik op DIT moment een lichte voorkeur voor Django Reinhardt maar ik moet over mijn stem nog eens diep nadenken.

Reacties