7 maart 2005

geen prutser.

Ik had er al een beetje bang voor maar de kunstenaars uit de politieke wereld beginnen zelf hun werk door te mailen aan Muggenbeet. "Je laat alleen prutsers aan bod komen", stelt een zekere M. Eyskens uit Leuven. "Er is maar één politicus die de naam 'kunstenaar' verdient en dat is toevallig ik zelf. Die Daems - die van Aarschot die zijn eigen wijn rommel noemt - die kent er toch niks van. Je weet toch dat er over hem de grap de ronde doet dat zijn schilderijen als prijzen worden uitgedeeld: de winnaar krijgt 1 schilderij, de tweede krijgt er 2 en de derde 3! Dat zegt toch genoeg, nietwaar?"

"Is het mogelijk om eens een werk van mij op je weblog te zetten?" Omdat hij mezelf de keuze laat, ben ik graag bereid dit bij uitzondering toe te laten. "De titel is nogal lang", stelt hij, "maar het schilderij is dan ook bijzonder fraai".

Allez vooruit dan:

"Niet geschilde aubergine tracht tevergeefs zinkend konijn te redden terwijl mijn hemelvaart wordt geëscorteerd door drie zacht gekookte eierdooiers die zich de zon wanen." Leuven, 7 maart 2005.


4 opmerkingen:

 1. En toch vind ik mijn werken beter! R.D.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb jij dat nu gemaakt muggenbeet of die Eyskens?
  Dit is echt wel het post-surrealisme, Margritte achterna...als je 't mij vraagt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Verca,

  om je mysterie op te lossen: kenners van het werk van Eyskens herkennen ongetwijfeld zijn zee, lucht en drie waterzonnen. Het varken, de aubergine en het konijn komen van mij. Het werk wint ermee aan spanning en is er mooier op geworden.Toch volgens mezelf. Het surrealisme komt dus van mij, het saaie decor is van eyskens.De grap over Daems (drie schilderijen voor de derde) is wel degelijk een grap van eyskens over Daems.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mja, met uw invloed ziet het er inderdaad beter uit...

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.