18 maart 2005

sabrina


Sabrina

Als autodidactisch cultureel antropoloog moest ik gisteravond na Peking Express nog eens kijken naar Niki op vt4. Vorige week was ik belet maar het programma is -braaf uitgedrukt- niet zo ingewikkeld dat je daardoor de draad kwijtgeraakt. De trezebees uit Scherpenheuvel moest gisteren nog eens 2 van de 4 hopeloze gevallen die naar Mexico reisden om een lief te zoeken naar huis sturen.

Bij de meisjes maakte ze een evidente keuze. Als puntje bij paaltje komt kiest ook een bi er de mooiste uit en wordt het zo geroemde karakter instinctgewijs bij het huisvuil gezet. Sabrina, mijn provinciegenote, was volgens mij vanaf het begin al de grootste kanshebster -in het land der blinden is éénoog koning- wat Niki ook toegaf. Haar hartje klopt anders bij Sabrina. Ze wordt in haar gezelschap zelfs verlegen wat doorgaans wijst op verliefdheid of paringsritueel.

Bovendien is Sabrina geen dom gansje, is ze niet blond en spreekt ze voor een Limburgse op een aangename manier. Dat kan van Niki niet gezegd worden. Als ze het niet waarmaakt als kleuterjuf zou ik haar aanraden het eens te proberen als buikspreekster voor blinden. Het timbre zit al goed.

Bij de jongens koos ze voor de kickbokser. Symbolisch kan dat tellen. Bij een golfinitiatie bleek de kickbokser niet beter te kunnen dan er naast te kloppen of het gras kapot te meppen. Fijn werk is duidelijk niet aan hem besteed terwijl de andere kandidaat verdorie toch niet slecht was. Niki geeft hierbij te kennen niet echt uit te kijken naar het fijnere, afgewerkte liefdesspel. Zij wil het grove, onafgeborstelde, harde werk. En dan achteraf maar zagen dat het niet fijn was om bont en blauw geslagen te worden. Bovendien is er niet veel mensenkennis nodig om door te hebben dat we hier te maken hebben met het type: mooiprater voor de sex en dumper na de sex. Maar Niki is dan ook redelijk simpel. Vergeleken met een cavia toch.

Volgende week moet Niki één van de door vt4 gecaste figuranten kiezen als partner. Dat moet toch lukken, vind je niet, dat een commerciële zender in staat is de grote liefde van je dromen bij één of ander discotheek of roze café op te pikken? Bekwame gasten!

Dé vraag is: gaat ze voor een met gel beplakte jaloerse hetero of gaat ze voor het gemiauw van Sabrina? In het eerste geval wacht haar enkele dagen schijngeluk gevolgd door een helse nachtmerrie in de trend van Matroesjka's 'you strip and suck' , in het andere geval zal ze er moeten mee leren leven dat Sabrina haar bedriegt. Want Sabrina komt niet toe met één stel borsten. Daarvoor zit de jacht er te veel in. Sabrina komt dan ook uit de Fruitstreek en kriekskes plukken zit daar in de genen. Dat mag je niet vergeten.

Ik gok dat het Sabrina wordt. Net als de bonobo's kunnen ze dan samen menstrueren zelfs zonder cyclusregulering door de anticonceptiepil. Leesvoer voor het parochieblad van Scherpenheuvel.

Maar wat de afloop ook is, als alles ingeblikt is, doen Niki en al de figuranten toch wat ze willen. Wie weet komt de héle nest puppies zich nog in de schoot van Niki nestelen. Wie zal het weten en wie kan het wat schelen? Moge ze gelukkig zijn als kleuterjuf en de ouders kunnen er zeker van zijn: een zoontje of een dochtertje... het maakt Niki nikske uit. Ze ziet ze allebei even graag.

2 opmerkingen:

  1. Haha, schitterend geschreven...toevallige trefwoorden: 'als puntje bij paaltje komt' en 'Sabrina', heheh ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moet zeggen, uw teksten zijn subliem.
    Gegroet!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.