18 december 2006

Wablieft-prijs voor overheid

Mijn kinderen hebben een abonnement op de Wablieft, "de duidelijkste krant van het land". Wablieft is een wekelijkse krant en brengt een selectie uit het nieuws in een eenvoudige taal.

Ieder jaar reikt de redactie van de krant de Wablieft-prijs uit aan iemand of een vereniging die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor een helder en een eenvoudig taalgebruik.

Dit jaar gaat de prijs naar de overheid, meer bepaald Vincent van Quickenborne én Geert Bourgeois. Staatssecretaris Q omdat hij "de regels en de papieren van de overheid eenvoudiger maakt " (met Franz Kafka als inspiratiebron) en Vlaams Minister Bourgeois voor het opzetten van de website "formulieren Vlaanderen".

Beiden laten weten dat ze heel blij zijn met de prijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.