11 december 2006

overal lichtjesVandaag hebben we onze kerstboom binnengezet. De blauwe spar, die hiervoor dienst moet doen, hebben we aangekocht bij één van onze buren. Mijn jaarlijks weerkerende taak bestaat er in om het wortelgestel er af te zagen en de stam met een bijl bij te hakken zodat de boom mooi past in de stalen voet van onze tuinparasol. Als ik dan ook nog de lichtjes mooi over de ganse boom verdeeld heb, is het aan de kinderen om de kerstboom verder te versieren. Het gros van de versieringen zijn zelfgemaakte prulletjes van papier, karton en strijkparels. Dit jaar hebben we zelfs chocoladen kerstballen. Ieder jaar, op nieuwjaarsdag, trekken we bij de kerstboom een groepsfoto, die in ieders kind fotoboek geplakt wordt.

4 opmerkingen:

 1. Ik moet nog om een kerstboom gaan. Hopelijk heb ik nog wat keuze en schieten niet enkel de afdankertjes over. Wij kopen ieder een kerstboom met de wortel in de hoop dat we die dan nadien in de tuin kunnen planten. Maar meestal (lees altijd) geeft de kerstboom na een paar weken toch de geest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heerlijk sfeertje krijg je zo muggenbeet,
  ik vermaak me hier wel ,
  ook met het plagiaat van hieronder :-))

  heb pas een vette bekeuring gehad:-(
  had niet zo'n gevat antwoord klaar :-)

  groetjes
  klaproos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een kerstboom... Nog niet aan gedacht eigenlijk.

  Straks eens overleggen. We hebben geeneens versiering denk ik.

  Achja, ik denk dat de pret van een kerstboom er vooral is wanneer er kinderen zijn zeker?

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.