1 december 2006

vloeibare drugs

Daarstraks was er op het werk even een mini-drugalarm: er werd een leerling betrapt met "een raar flesje met een cannabistekening op het etiket en met stinkende inhoud. Misschien wel een wiet-drankje, een soort drug! "

Het flesje werd tijdelijk in beslag genomen en de leerling werd naar ons bureau gebracht. Met behulp van het internet werd meteen duidelijk dat het om een flesje Cannabiabier ging. Een onschuldig biobiertje met een laag alcoholgehalte (minder dan een gewoon pilsje) waaraan naast de traditionele hop ook hennep toegevoegd is. Hop en hennep zijn trouwens broer en zus in de kleine cannabisfamilie der planten. Het THC-gehalte (de actieve stof van marihuana) van het biertje bedraagt amper 0,002% wat betekent dat er van drugs geen sprake is.

De discussie die overblijft is of het biertje al dan niet op school geledigd werd... .

1 opmerking:

  1. Ik heb dit bier al geproefd. De voornaamste gewaarwording die ik er aan overhield, is dat er met cannabis (of kemp, of hennep zo je wil) betere producten te maken zijn. Nogal wiedes, want de 'wiet' die in dat biertje zit, is die naam amper waardig. "Een wietdrankje"? Tss, goes to show dat het onderwijzend personeel in Vlaanderen zeer gebaat is bij levenslang leren. Maar dat wist Muggenbeet, getuige zijn blog, al lang.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.