11 december 2006

gedoogd plagiaat

In gans mijn leven heb ik nog maar 1 P.V. voor te snel rijden in mijn brievenbus gekregen. De verstrekte info leerde me dat de snelheidsmeter in de beruchte witte Ford Fiesta van onze politiezone me had geflitst aan 65 km per uur. Plaats van het misdrijf: de Processieweg van Tessenderlo waar maar 50 mag getreuzeld worden. Ik had er niks van gemerkt. Blijkbaar was de flikkenwagen te goed verstopt tussen de kastanjebomen ofwel was dat net toen ik vol ongeloof dat sardineblikje voorbijgestoken had, dat tergend traag wagentje waarvan ik dacht dat het aangedreven werd met een stel pedalen. Zoals de treintjes in de Efteling.

Juist is juist en mij hoor je dan ook niet zeuren over de boete. Voor dat geld had ik ongetwijfeld een stomende avond kunnen beleven in een sauna- en massagesalon maar ik had maar beter moeten weten. Té snel rijden mag niet al blijf ik vinden dat de snelheidsbeperking op die plek even logisch is als een zandkasteelverbod op het strand. Ik heb het toch met de glimlach betaald.

'Met de glimlach' omdat ik en mijn vrouw nog altijd moeten lachen met hetgeen ik op het PV heb geschreven als verklaring voor mijn te snel rijden. De precieze vraag herinner ik me niet meer maar de flikken (of was het het parket?) vroegen of er verzachtende omstandigheden waren. Zoiets moeten ze net aan mij vragen. "Ja", antwoordde ik schriftelijk, "ik reed te snel omdat ik achtervolgd werd door een politiecombi".

Lang heb ik gedacht dat daar nog smaad aan de politie ging van komen maar blijkbaar -en gelukkig maar- moeten we de zin voor humor bij de politie nu ook weer niet onderschatten. Meer nog, ze moeten er flink mee gelachen hebben want mijn antwoord blijkt geselecteerd geweest te zijn voor de watisuwexcuus?-campagne naast de Vlaamse autosnelwegen. Want was las ik deze week in reuzeletters lang de snelweg Lummen-Leuven?

U rijdt wild want... u wordt achtervolgd?

Omdat agenten toch zo'n lieve mensen zijn, zullen we ze maar geen proces voor plagiaat aan hun broek doen. Maar een tweede maal gaan ze me niet liggen hebben. "Want ... de politiecommissaris is mijn vrouw langs achteren aan 't nemen" zie ik niet zo meteen in het straatbeeld verschijnen.

2 opmerkingen:

  1. Waarna er meteen een Pro Justitia in de bus valt en je voor de rechtbank moet verschijnen wegens het verspreiden van pornografische geschriften.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. super! we hebben weer in een deuk gelegen! en in het vervolg meteen auteursrecht nemen he...

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.