29 december 2006

Samson denkt aan de papa's


Na een onderbreking van twee jaren zijn we gisteren terug naar de Gert en Samson kerstshow gaan kijken. Ondanks dat we rot-zitplaatsen hadden op een zijbalkon, waar het zicht erg beperkt werd door schijnwerpers, vonden de kinderen het toch een amusante voorstelling. Het scenario stelt nooit veel voor maar de combinatie van het toneelstukje, de live-uitvoering van gekende meezingers (de Samsonrock blijft een klassieker) én de prima danspartijen werkt wonderwel en mag gezien worden. Voor die prijs mag dat trouwens ook wel.

Dit jaar had Samson -al denk ik dat het vooral Gert is- ook aan de papa's in de zaal gedacht door drie missen in een badpak op te voeren. Ik zag een aantal halfwakkere vaders die plots rechtveerden en hun volledige aandacht herwonnen. De rosse van K3, die nochtans de perfecte keuze zou geweest zijn voor miss Schotland, was er -gek genoeg- niet bij. Maar toch bedankt Samson.

Voor én na de kerstshow slenterden we ook wat rond in de dierentuin (zie foto). Het grauwe en koude weer was niet aangenaam maar dat kon ons niet deren om er zowel voor als na de show een flinke wandeling te maken. De apen en de pinguins zijn en blijven de favorieten van onze kinderen. Zelf genoot ik vooral van de vernieuwde aquaria en de prachtige silhouetten van de majestueuze bomen (klik op de foto). De verzameling bomen is, wat mij betreft, indrukwekkender dan de vele opgehokte dieren.

Net voor we met de trein Antwerpen-Hasselt-Luik terug naar Diest reisden, zijn we in het centraal station nog even langsgelopen bij de fototentoonstelling van de Gazet van Antwerpen. Dit was een waardige afsluiter voor een onvergetelijke dag met grote cultuur. De afgevaardigde van de minister zal het zeker met me eens zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.