24 december 2006

veiligheid in de kerstperiode

Of je nu een plastieken of een echte kerstboom in huis gehaald hebt, maakt niet zo veel verschil uit. Beide bomen zijn in combinatie met lichtjes, het kerststalletje en kaarsen een extra veiligheidsrisico. Daarom gelden ook dit jaar dezelfde tips als vorige jaren:

Plaats nooit brandende kaarsen in de nabijheid van de kerstboom, doof de lichtjes als je het huis verlaat of gaat slapen, zet Jozef ver genoeg van Maria en nodig nooit een eenzame Al Qaida-strijder met nitroglycerine uit op het diner. Of je kan, zoals Muggenbeet dit jaar deed, een beroep doen op Billy, één van 's lands meest bekwame brandweerlui. Billy geeft beginnende brandjes geen schijn van kans. Zijn slang blust alles.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.