1 februari 2013

wolk met rode sok

"wolk met rode sok", 1978

Er wordt nogal minachtend en laatdunkend gesproken over de werken van Rogeer Raveel. Ik vind persoonlijk zijn "Wolk met Rode Sok" uit 1978 best iets hebben. Ik kan er wel van genieten. Vooral dat geel intrigeert me mateloos. Hoe hij er dan rechts een rode lijn laat tegen aanleunen, machtig. Zoiets verzin je niet in één-twee-drie. Wolk met Rode Sok wordt intussen geschat op zo'n 20.000 euro. Ik zou het er voor over hebben.


5 opmerkingen:

 1. Ik vind Raveel geweldig, het werk dat je hier toont ook, dus geen minachting vanmijnentwege.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil het voor die prijs gerust bij je komen schilderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel schilders en meesters zijn vrij eenvoudig te imiteren maar de compositie, kleurenkeuze en verbeelding zijn dan allesbehalve authentiek. Daarom is het origineel beter dan de kopie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. :-) een goeike! In mozaieksteentjes op het terras uitvoeren! Dat moet je! Deugniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. we moeten ook niet altijd te serieus zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.